Hästmassage

Massagebehandling

Regelbunden behandling kan förebygga många skador och problem, dels genom att hästen hålls mjuk och smidig men också för att i tid upptäcka problem. En riktig hälsokontroll med andra ord.

 

För mig är det viktigt att vi tillsammans diskuterar fram till vad olika problem kan bero på, så vi inte bara behandlar symtom utan även orsaken. Finns misstanke om att hästen har någon typ av hälta eller andra diagnoser så rekommenderar jag vidare till veterinär! 


I mina massagebehandlingar ingår djupvåg, Akupunktur, laser, lymfmassage, kinesiotejpning efter behov.  

Att tänka på inför mitt besök

Mån-tor åker jag ut till kunder, fre-sön tar jag emot för behandling hemma på min rehabinrättning. För bokning hemma hos mig

https://horses-of-steel.bokamera.se/

Hästmassage i Eksjö
 Hästmassage i nässjö

För att komma ner på djupet och kunna läsa av hästens signaler så behöver hästen få förutsättningarna för att slappna av. Fundera över vad som kan vara det bästa för din häst! 

Vilken tid är det lugnt i stallet? Behöver kanske hästen få motion innan för att inte vara för rastlös?  Passar tiden med hästens fodringar? Vad kan du som ägare göra under tiden jag är där, kanske är det bästa att sitta på en stol och själv slappna av? eller gå till sadelkammaren och passa på att smörja in all utrustning? 

Tänk över det här för att ge din häst förutsättningar för att verkligen få njuta, och mig förutsättningar för att göra bästa möjliga jobb! Sen vill jag att hästen är torr och ren från produkter (för min hälsas skull), inte avmaskad eller vaccinerad senaste veckan och givetvis ska hästen vara frisk!


Jag behandlar inte halta hästar utan att veterinär bedömt hästen först!  


Är det några tveksamheter så tveka aldrig att fråga! 

Hur jag jobbar!


Först frågar jag kring om hästen har någon skadehistorik, är det några bekymmer i ridningen eller är det något annat som kan tyda på problem? 
Sen fortsätter jag med att palpera hästen och känner på lederna.

Om jag efter detta tycker att det behövs efter vad du berättat och efter vad jag känt på hästen så tittar vi på den i rörelse. Detta gör jag även vid önskemål kring det.

Därefter bestämmer jag mig för vilken typ av behandling jag vill göra, jag jobbar bland annat med vanlig klassisk massage med händerna, akupunktur, djupvågsbehandling, laser, lymfmassage. Är det något särskilt du önskar mer eller mindre av så anpassar jag mig!


Hästar som inte kan slappna av och inte står still använder jag mjukare tekniker för, som t.ex. lymfmassage och mastersons method (mjuk massage), dels för att i längden få dessa hästar att kunna slappna av då det krävs för att få en djupare massage, men också att djup massage inte lämpar sig på hästar som är svåra att läsa av då det är svårt att avgöra vad som är ömhet och vad som bara är rastlöshet. Denna typ av hästar är det extra viktigt att vi försöker hitta en tid då det är lugn och ro i stallet för att få ut mesta möjliga av massagen. 


Jag jobbar mycket efter hästens signaler, för att kunna göra det så krävs det att hästen får lugn och ro omkring sig. 

hästmassage i Vetlanda

hästterapeut

hästterapeut