Hästmassage
Martina Ståhl hästmassör

Om Mig

Martina heter jag som driver Horses of Steel, jag är uppvuxen med hästar och har hela mitt liv drömt om att få jobba med hästar.

2014 fick jag en flicka med stora funktionsnedsättningar, då valde jag att sluta på mitt jobb på intensivvårdsavdelningen då det var svårt att få ihop med familjelivet, då vågade jag ta det stora steget att starta eget. Jag gick först en mindre massageutbildning för att prova på jobbet som hästmassör och kände direkt att det var detta jag ville satsa på!! Därefter har jag gått flera utbildningar och kurser. Bland annat Axelssons animal massage school som är en av de största utbildningarna till hästmassör i Sverige.


2022 blev vårat stall färdigt och vi öppnade även rehabstall och hästhotell, det glädjer mig att intresset varit så stort!

Mina Utbildningar

Diplomerad Hästmassör
Hästmassage, Lymfmassage, Hästens anatomi och fysiologi, Stresspunktsbehandling. Stretching, Palpation, Rörelseutvärdering, Träningslära, Hästens husapotek, och bandageringsteknik
Axelsons Animal Massage School 2016


Diplomerad Equi-physioterapeut
Strain-Counterstrainmetoden för rygg, bog och höftbesvär hos häst, Hästens rygganatomi och problematik, Ryttaryoga och teori om ryttarens viktigaste muskler, Akupressur på häst, praktik och teori om österländsk medicin och filosofi
Axelsons Animal Massage School, 2019


Equipment coach (6 månader)

Sadeltillpassning och övrig utrustningstillpassning

Uph.


Diplomerad laserterapeut: För häst, hund och människa. Jag har gått flera utbildningar på laser. Jag har gått hos equicare, Hos Line Osterhage och för Charlotta Lindgren.


Diplomerad Hästmassör

Hos equicare i Växjö. Detta var en första utbildning jag gick, innan jag hoppade på Axelssons mycket mer omfattande hästmassör utbildning.
Kurser:

Fysikalisk testmetodik: Hos Charlotta Lindgren på husaby hästklinik, kurs i att hitta avvikelser i leder

2 st Triggerpunktkurser: hos Charlotta Lindgren: Kurs i att behandla triggerpunkter kopplade till olika problem
Laserkurs: Hos Charlotta Lindgren på husaby hästklinik. 

Ryggkurs: Hos Charlotta Lindgren

Masterson method: Onlineutbildning

Logisk ridning: Onlineutbildning

VBR steg 1: Planerar att gå alla stegen

Thirza Hendriks onlineutbildning: Onlineutbildning som innehåller både anatomi och att träna hästen från marken till att använda sin kropp korrekt, i detta också flera dissektioner. Kurserna är ett urval av de jag gått. Jag går ständigt kurser och brinner för att ständigt utvecklas! 


hästmassör

hästmassör