Horses of Steel

Boka en hästmassage nu! För hållbarare hästar! Hästmassör Hästmassage Jönköping laserterapi equifysioterapeut  Laser hund Hästmassör jönköping

Martina Ståhl hästmassör

Martina Ståhl heter jag som driver Horses of Steel

Jag har vuxit upp med hästar och har hela livet haft ett stort hästintresse. På gymnasiet läste jag hästinriktning på naturbruksgymnasium. Min stora dröm har alltid varit att jobba med hästar på heltid och 2018 tog jag steget och utbildade mig till hästmassör och avslutade min anställning som undersköterska på intensiven för att satsa på hästar på heltid. Under hösten 2018 utbildade jag mig även till laserterapeut för häst, hund och människa.

2019 kände jag att jag ville lära mig mer, så då läste jag vidare till equi-physioterapeut på sveriges största utbildning för hästmassörer hos Axelssons animal school. Hösten 2019 fortsatte jag och läste även till equipment coach (sadelutprovare) på UPH

Under min utbildning till equi-physioterapeut har jag fått utbildning i akupressur, strain and counterstrain (mjuk korrigering), kinesiotejp, stresspunktmassage, lymfmassage och givetvis vanlig sportmassage (Ej kiropraktik)


 


Hur jag jobbar.

För mig är det viktigt att inte bara behandla symtom utan att så långt som möjligt hitta orsaker till problemen och om inte jag kan hitta orsaken så hjälper jag er vidare! 

Jag jobbar mycket med händerna men till min hjälp har jag också djupvåg, medicinsk laser, biolight och kinesiotejp som jag använder efter behov. 


Jag har valt att även utbilda mig inom hästens utrustning, detta för att lättare hjälpa er med problem i ridningen eller att hitta orsaker till återkommande spänningar. Jag såg också ett behov av att få hyra bett och prova innan man köper, då många får köpa flera bett innan de hittar ett som verkligen passar. Har man problem med munnen så är det  viktigt att en tandläkare utesluter skador i munnen innan man börjar leta nytt bett. 

När jag provar ut utrustning så är det viktigt för mig att hästen trivs med utrustningen och det blir harmoni mellan häst och ryttare. 


Tillsammans jobbar vi för en nöjd och skadefri häst som kan prestera optimalt för sitt ändamål och förutsättningar!hästmassör

hästmassör