Horses of Steel

Boka en hästmassage nu! För hållbara hästar! Hästmassör Hästmassage Jönköping laserterapi equifysioterapeut  Laser hund Hästmassör jönköping

Massagebehandling

Regelbunden behandling kan förebygga många skador och problem, dels genom att hästen hålls mjuk och smidig men också för att i tid upptäcka problem. En riktig hälsokontroll med andra ord.

 

För mig är det viktigt att vi tillsammans diskuterar fram till vad olika problem kan bero på, så vi inte bara behandlar symtom utan även orsaken.

 

Jag ersätter inte veterinären men är ett mycket bra komplement. 


I mina massagebehandlingar ingår lymfmassage, kinesiotejpning, laser och djupvåg efter behov.  

Hur jag jobbar

Jag jobbar främst med händerna, händerna kommer man så otroligt långt med samtidigt som man hela tiden känner vad som händer under massagen. När man jobbar med händerna så får jag hela tiden information om hur hästen känns och kan därför göra en djupare analys av det, på det sättet kan man lättare förebygga skador och hitta orsakerna till ev. problem.

I mina behandlingar väver jag sedan in olika metoder efter behov. Sportmassage, lymfmassage, strain and counterstrain (en mjuk osteopatisk metod), Djupvåg, laser, kinesiotejp, stretching. 


Hästmassage
Hästmassage

När ska man inte ge massage?


* Vid behandling med smärtlindrande.


* Vid misstänkt smitta i stallet så rådfråga mig innan behandling. (det här är mycket viktigt, även vid lite feber på en annan häst i stallet så behöver jag veta det)


* Vid blödning


* Vid feber


* Vid akut kraftig inflammation


* Infektioner


* Dräktighet


* i samband med vaccination och avmaskning


Hästen kan få träningsvärk efteråt, så undvik behandling dagen innan tävling/träning om den inte är van och du vet hur den reagerar.Att tänka på inför mitt besök


 

* Läs här nedanför innan du bokar när det inte är lämpligt med massage

 

*Hästen ska vara torr och ren, då är det lättare att göra ett bra arbete

 

*Det är bra om hästen fått äta lite innan så den inte är rastlös pga hunger

 

*Jag är tacksam om ni inte sprejar flugspraj samma dag eller dagarna precis innan.


Om det är möjligt så försök boka massage när du tror att ni häst slappnar av mest, är det när det är lugnt i stallet på förmiddagen eller behöver din häst vara ute i hagen innan massagen för att koppla av så passar det kanske bättre på eftermiddagen eller kvällen

hästmassage

massage häst

massage häst